Tap To Call

  +34634304912

Pago Fuente de Ariza s/n Apartado correos 25 E-29750 Algarrobo (Malaga) Spanje Registered as VTAR/MA/01302 Spanje

Algarrobo

Algarrobo ligt aan de “Route van Zon & Wijn” in La Axarquía in Andalusië in de provincie Malaga. Het ligt ongeveer 35 autominuten ten oosten van de stad Malaga aan de Costa del Sol.

Algarrobo bestaat uit Algarrobo Costa en Algarrobo Pueblo. Tot de gemeente Algarrobo behoren ook Mesquitilla, Trayamar en Lagos. Algarrobo telt ongeveer 6200 inwoners. De inwoners van Algarrobo worden Algarrobeños genoemd.

Johannesbroodboom

Johannesbroodboom

Algarrobo betekent Johannesbroodboom. Het is een plant uit de vlinderbloemen familie en komt voornamelijk voor in het Middellands Zeegebied. De plant staat bekend om de hoge voedingswaarde van de peulen, die johannesbrood worden genoemd. De peulen worden voor diverse doeleinden gebruikt (als verdikkingsmiddel in de voedingsmiddelenindustrie, als alternatief voor cacao en vroeger als gewichtjes bij precisiemetingen van bijvoorbeeld diamanten).

De geschiedenis van Algarrobo gaat ver terug, tot in de Bronstijd. Er zijn nog overblijfselen uit de tijd van de Feniciërs en Romeinen te vinden. En natuurlijk zijn de Moorse invloeden zichtbaar.

Algarrobo Pueblo

Algarrobo Pueblo

Algarrobo Pueblo is dan ook een authentiek wit Moors dorp met smalle straatjes en ligt aan de Rio Algarrobo. Deze rivier kent zijn oorsprong in de Sierra Almijara en stroomt door het dorp. Vaak zie je de paarden grazen op de oevers van de rivier. De Santa Ana kerk dateert uit 1505. Er is een prachtig park in het dorp vlakbij het dorpszwembad en de tennisbaan.

Op de vruchtbare grond in de omgeving van Algarrobo wordt veel verbouwd zoals tomaten, aardbeien, avocado’s, olijven, uien, mango’s, amandelen, druiven, sinaasappelen, citroenen, aardappels en meloenen.

Algarrobo Costa

Algarrobo Costa

Algarrobo Costa is van oudsher een vissersdorp, maar is nu geheel op toerisme aangewezen, wat het aangezicht duidelijk heeft bepaald. Lagos en Mezquitilla zijn echter nog oorspronkelijk, met de vissersbootjes nog op het strand waar dagelijks de vis mee wordt gevangen.

Langs de kustweg vindt u verschillende wachttorens uit de 16e eeuw. In Algarrobo staan er twee: Torre Ladeado en Torre Derecha. Ook in Lagos staat een kleine wachttoren.