Tap To Call

  +34634304912

Pago Fuente de Ariza s/n Apartado correos 25 E-29750 Algarrobo (Malaga) Spanje Registered as VTAR/MA/01302 Spanje

Eindelijk: onze Yurts staan!!

Wat was het een geweldige dag, die 8e maart. De yurts zouden dan eindelijk worden opgezet. Ratna van de Yurtworkshop uit Cadiar, die onze yurts heeft gemaakt, kwam over om ons te helpen. We waren met ons vieren, want Walter was ook over uit Nederland.
Alles bij elkaar hebben we twee yurts opgezet. We gingen als een speer onder de bezielende leiding van Ratna. “Are you happy, Walter” , hoorden we haar vaak roepen als er weer een cover uitgerold moest worden.
We begonnen in Algarrobo rond de klok van 11.00 uur. Niks geen koffie, ondanks de autorit van twee en half uur, maar meteen aan de bak. We zetten als eerste de matras en het bed op de yurtvloer en gingen daar omheen bouwen.
De muur opzetten

De muur opzetten

De deur was nl. te klein om het spul er door heen te krijgen. Toen de wanden. Als een harmonica vouwde ze de stokken uit elkaar. Wat een slimme constructie. De deur was toen aan de beurt en het raam. Alles werd met het reeds bevestigde touw vastgemaakt en er werd een touw rondom de muur aangebracht waarmee later de constructie op de juiste spanning werd gebracht. Toen werden de stokken voor het dak op zijn plek neergezet. Rolf ging de ladder op met de zware kroon, die hij boven zijn hoofd moest houden.
De kroon plaatsen

De kroon plaatsen

De eerste vier stokken werden vervolgens in de kroon gestoken en vastgemaakt met touw natuurlijk aan de muur. Een precisie werkje.Vervolgens werd er band rondom gespannen om alles op zijn plek te houden en een sierband werd aangebracht. En toen kwam de eerste cover, vervolgens het vilt wat van schapenwol was gemaakt waarna het canvas volgde.
Vilten cover plaatsen

Vilten cover plaatsen

Daarna kwam de laatste cover erover heen om het canvas te beschermen. Alles werd met tape vastgeknoopt. Tot slot bij het raam en de deur nog twee stokken en toen was het klaar.
De 1e yurt staat!

De 1e yurt staat!

Een high five, een lekkere lunch en vervolgens naar Torrox om dit kunstje te herhalen.
Het ging super snel nu we door hadden hoe één en ander moest verlopen. Aan het eind van de middag waren we klaar.  De avond hebben we gezellig met z’n vieren doorgebracht. Ratna ging de volgende dag naar London en wij konden beginnen met de finishing touch oftewel inrichten.
Ondertussen zijn we erg opgeschoten en staat de yurt Algorrobo  op de diverse sites. Ook de Villa Torrox is bijna klaar en staat ook al op diverse sites. We hebben nog 1 week om de rest te doen, want dan gaan de yurts en de villa de verhuur in. Onze eerste boeking voor de Villa is binnen en dat geldt ook voor de yurt in Algarrobo. Spannend wanneer de volgende gaan binnenkomen. We wachten vol vertrouwen af.

One Response so far.

  1. Iris schreef:

    Super Erna en Rolf! Wat gaaf om te zien dat het nu staat! Heerlijk gevoel moet dat zijn! Heel veel liefs Iris en Koen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *