Tap To Call

  +34634304912

Pago Fuente de Ariza s/n Apartado correos 25 E-29750 Algarrobo (Malaga) Spanje Registered as VTAR/MA/01302 Spanje

La Axarquía

Ligging Algarrobo

Ligging Algarrobo

Het gebied ten Oosten van Malaga, waar ook ons Balcón de Andaluz in Algarrobo ligt, wordt La Axarquía genoemd. De meeste reisgidsen komen in hun beschrijving van dit gebied niet verder dan Malaga en Nerja. En hierin schuilt juist de charme van dit gebied. Geen massatoerisme, zoals ten westen van Malaga. Hier kunt u nog op zoek gaan naar het echte Spaanse leven.

La Axarquía is een bergachtig gebied, dat uitmondt in de Middellandse Zee. Een groot deel van deze streek wordt ingenomen door het Nationale Park Sierra de Tejeda met als hoogste top de Maroma (2065 m). Tijdens onze zoektocht naar een plek dicht bij de Spaanse kust om te wonen en te werken, heeft dit gebied de meeste indruk op ons gemaakt. De natuur in het achterland is overweldigend. Je kunt er prachtig wandelen. Er liggen veel authentieke witte bergdorpjes, zoals het adelaarsnest Comares, het prachtige Cómpeta en Frigiliana. Andere authentieke dorpjes zijn bijvoorbeeld Algarrobo Pueblo, Torrox Pueblo, Canillas en Alcaucin. Er zijn boerenmarkten met streekproducten. Soms wordt de weg tijdelijk versperd door een herder met zijn kudde geiten. In het voorjaar wordt het landschap gekleurd door de vele amandelbloesem en de mimosa.

Alhama de Granada

Gezien de centrale ligging kunnen cultuurliefhebbers hier ook hun hart ophalen. Het gebied kent een rijk historisch verleden met een Arabische overheersing. Malaga is een verrassend mooie stad met veel bezienswaardigheden en een overzichtelijk historisch centrum. Granada met het Alhambra ligt op 1,5 uur autorijden van ons Balcón de Andaluz. Velez Malaga is een echt Spaans stadje met veel monumenten. Een prachtige dagtocht voert via goed te rijden bergachtige wegen naar Alhama de Granada met tal van overblijfselen uit de Moorse tijd. Salobreña is een Moors stadje gedomineerd door een te bezoeken kasteel.

 

 

De streek kent ook vele feesten, zoals het “Fiestas de tres Culturas” in Frigiliana waar het in het verleden vredig samenwonen van de joodse, moslim en christelijke gemeenschap nog steeds wordt gevierd met tal van optredens en stalletjes met producten uit die culturen.

Ondergaande zon in Torrox

De strandliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de zandstranden van Torre del Mar, Algarrobo, El Morche, Torrox en Nerja. De stranden hebben goede faciliteiten en zijn voorzien van talrijke ‘chirinquitos’ (strandtentjes) met als specialiteit de Espetos de Sardines. Dit zijn boven een houtvuur geroosterde sardientjes. Natuurlijk ontbreken de talrijke restaurantjes niet en wij geven graag advies waar u zich lekker culinair kunt laten verwennen.

Een uitstapje naar Nerja hoort er natuurlijk ook bij. Een weliswaar toeristisch maar mooi strandoord vol met veel kronkelstraatjes met leuke winkeltjes en lekkere tapasbars en restaurantjes met als hoogtepunt het Balcón de Europa, een schitterend uitzichtspunt in zee. Een bezoek aan één van de Flamenco bars is uiteraard aan te bevelen. En vergeet ook de druipsteengrotten van Nerja niet te bezoeken.

Torrox en Nerja zijn lokaal bekend door de barretjes met live muziek en dan in het bijzonder de jamsessions. Speelt u een instrument of bent u goed bij stem? Dan wordt het zeer op prijs gesteld om enige nummers mee te spelen en/of te zingen. Door de vele muzikanten is elke avond weer een verrassing. Er wordt vooral veel muziek uit de 60er en 70er jaren gespeeld, maar door de jongere garde wordt ook regelmatig hedendaagse muziek ten gehore gebracht afgewisseld met Spaanse klanken. Wij geven u graag tips wanneer en waar de jamsessions plaatsvinden.

Op nog geen 10 autominuten van ons Balcón de Andaluz ligt het grote winkelcentrum El Ingenio. Hier vindt u meer dan 100 winkels, inclusief de grote supermarkt Eroski. Overigens heeft Algarrobo-Costa ook twee goed uitgeruste supermarkten: Lidl en Mercadona.
Een bezoek aan de weekmarkt van Algarrobo en Torre del Mar is ook aan te bevelen.

Mocht u in de winter zin hebben in iets heel anders: op nog geen 2 uur rijden ligt het grote skigebied van de Sierra Nevada. En vergis u niet, het is een volwassen skigebied met meer dan 100 km aan pistes en 18 liften. Sneeuwzeker vanaf december tot half april.

Andere sportieve activiteiten zijn mountainbiken, wielrennen, kiten, surfen en natuurlijk golfen op één van de vele golfbanen, bijvoorbeeld bij Torre del Mar.

Aap op de Rots van Gibralter

Aap op de Rots van Gibraltar

En u kunt natuurlijk ook naar Gibraltar, naar het prachtige natuurgebied Torcal met de indrukwekkende rotsformaties en naar de Alpujarras. Het is allemaal prima bereikbaar en als dagexcursie te bezoeken.

Dit is natuurlijk allemaal slechts een greep uit alle trips die u kunt maken om uw dag door te brengen. Uiteraard geven we u graag informatie over de verschillende mogelijkheden.

La Axarquía biedt enorm veel en blijft voor ons één van de meest aantrekkelijke en afwisselende gebieden van Spanje en …..met ‘El mejor clima de Europa’ oftewel het beste klimaat van Europa!