Tap To Call

  +34634304912

Pago Fuente de Ariza s/n Apartado correos 25 E-29750 Algarrobo (Malaga) Spanje Registered as VTAR/MA/01302 Spanje

Onze Yurt

Balcón de Andaluz heeft een zeer bijzondere romantische vakantie accommodatie te huur: onze  Yurt.

De Yurt ligt in Algarrobo op een landgoed van 6000 m2 groot met diverse terrassen met mediterrane begroeiing. Het is een kleine oase met prachtig uitzicht op de zee en de bergen.

Wij zijn er dan ook trots op, dat onze Yurt tot de selectie Natuurhuisje.nl behoort: vanwege de fantastische ligging en het speciale karakter van deze accommodatie.

Romantische Yurt

De Yurt in Algarrobo ligt centraal gelegen op 5 autominuten van het strand van Algarrobo Costa. Algarrobo Pueblo ligt op 5 minuten rijden en is een echt heerlijk authentiek Spaanse wit dorpje waar een riviertje langs kabbelt en waar de paarden op de oever staan te grazen. Malaga Airport ligt op ruim een half uur rijden.

Een Yurt is een traditionele tentsoort, die wordt gebruikt voor bewoning door rondtrekkende nomaden die met hun vee leven in de steppegebieden in Centraal-Azië. De yurt heeft een eeuwen lange oude geschiedenis. Door deze lange geschiedenis heeft de yurt zich ontwikkeld tot een fantastisch verblijf.

Onze Yurt heeft een prachtig houten frame van kastanje stokken met daarover diverse lagen: vilt gemaakt van schapenwol, canvas, doek en band. Onze Yurt is aangepast aan het Spaanse klimaat door yurt bouwers Rob Matthews en Obiwan Ratna uit de Alpujarras. Dit betekent in de zomer minder warm en in de winter minder koud.

Inrichting yurt: bed met kroon

Inrichting yurt: bed met kroon

Verblijven in onze yurt is een romantische ervaring. Het is een vakantie in een zeer stijlvolle accommodatie op een bijzondere plek midden in de natuur vlakbij zee met eigentijds comfort, weg van alle drukte. Een vakantie in de Yurt kan men dan ook wel typeren als GLAMPING: glamorous luxery camping, zoals de Engelsen het benoemen.

De Yurt in Algarrobo is ingericht met een knipoog naar de Oriënt. De Yurt heeft een eigen verlicht terras met zitje en parasol en uiteraard zijn er ligstoelen aanwezig bij uw privé zwembad met een diameter van ongeveer 4 meter (mei t/m oktober, afhankelijk vh weer) en een gasbarbeque. Er is een luxe privé sanitaire unit en een volledig ingerichte origineel Spaanse kooktent met koelkast, magnetron/oven,  gaskookpitten, kook- en eetgerei etc.  De Yurt is geschikt voor max. twee personen.

Uitzicht Balcón de Andaluz